pizza Nutella de ontdekking van PIZZAJOLLY

pizza Nutella de ontdekking van PIZZAJOLLY

Pizza #Nutella een geweldig italiaans #dessert! Bovendien makkelijk te maken in uw houtgestookte PIZZAJOLLY buitenoven voor #thuis in de #tuin.

Pizza Nutella een verrassing uit uw PIZZAJOLLY oven!

Pizza Nutella een wel heel bijzonder dessert uit uw houtoven!

 

Het is vast niet het eerste waar u aan denkt als het over houtoven pizza's gaat? Maar ook voor het maken van een opvallend dessert speelt uw PIZZAJOLLY houtoven graag een hoofdrol. En het moet gezegd worden het is echt erg lekker!

 

Italiaanse ontdekking van PIZZAJOLLY

De pizza Nutella kwamen wij tegen in Italie en leek ons in eerste instantie wat raar. Echter, toen wij deze pizza geserveerd kregen met een bol vanille ijs er naast waren wij metteen verkocht.

Wij delen het recept voor dit nog wat onbekende fenomeen graag met u (lees hieronder meer over zelf pizza nutella maken). Italie is de bakermat van de Nutella. Als u in de provincie Piemonte komt, treft u heel wat plantages met hazelnoot struiken aan. Men heeft door de jaren heen allerlei culinaire toepassingen bedacht. Voor liefhebbers van Hazelnoot en chocolade zijn die vaak echt geweldig, zo ook deze pizza Nutella!

- tijdens een van de komende demodagen bij PIZZAJOLLY laten wij u dat graag proeven - 

Come fare la vera pizza Nutella?

Hoe maakt u zelf de echte pizza Nutella in uw PIZZAJOLLY houtoven? Het is eigen erg eenvoudig. De basis is natuurlijk een grote pot Nutella. Deze zet u bij aanvang van het pizza bakken lekker dicht bij de hete oven. Zo kan de Nutella alvast lekker zacht- vloeibaar worden.

Voorbereiding
Na het bakken eet u de pizza-nutella liefst als die nog wat warm is. Het is daarom handog om vooraf alvast bordjes (of schaaltjes), ijs en bijvoobeeld ook slagroom, en een likeurtje klaar te zetten op tafel. 

 

Te maken als pizza, foccacia of dubbele pizza!

De volgend stap is een mooie deegbodem klaar te maken. Zorg dat deze niet aan het werkblad plakt, dat voorkomt u door een weinig bloem onder de pizzabodem te strooien.

Nutella wordt op de pizza gegoten!

Neem de pot nutella en giet een mooie laag nuttella op de bodem. Laat de randen circa 2 centimeter vrij. Eventueel de nutella met een (platte saus)lepel nog wat verdelen. Bak nu vervolgens de pizza in de houtoven tot de randen mooi goudbruin van kleur zijn. De nog warme pizza vervolgens in puntjes snijden en serveer deze aan uw gasten.

Van de pizza Nutella zijn verschillende varianten mogelijk. Zo kunt u in plaats van een platte bodem ook een focaccia maken (dichtgeslagen pizzabodem). Leg dan aan het begin van het bakken even een stuk alluminumfolie op de foccacia om aanbakken te voorkomen.

Hetzelfde kunt u doen door op de eerste (dunne) bodem nog een dunne bodem te leggen en deze dubbele pizza in uw oven te bakken.

Ook lekker met...

Andere varianten zijn de pizza nutella met banaan. Of na het bakken serveren met vers fruit en slagroom. Ook in combinatie met een lekker likeurtje een heerlijke afsluiter van een diner. Kortom een veelzijdig dessert. 

 

Buon appetito!

 

www.nutella.nl    www.nutella.it   www.facebook.com/pizzajolly

 

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN