brood uit de houtgestookte pizzajolly brood oven

brood uit de houtgestookte pizzajolly brood oven

Toscaans brood uit de pizzaoven! Het Originele Italiaanse recept van PIZZAJOLLY®

Vers gebakken Toscaans vloer brood uit jouw PIZZAJOLLY® pizzaoven!

Wat kan ik nog meer bakken in de PIZZAJOLLY® pizzaoven?

Wat dacht u van heerlijk vers brood, gebakken op de stenen oven-vloer? Geurig en knapperig komt het uit brood de pizzaoven. Een lekker stevige korst, veel smaak en een geur, die het hele huis laat ruiken alsof u in een bakkerswinkel terecht bent gekomen. Door het houtvuur krijgt uw brood een heerlijke "ouderwetse" smaak.

Tijd voor brood uit de houtoven!

Zelf lekker brood bakken is echt niet moeilijk. Als het houtvuur in de pizzajolly broodoven lekker hoog is opgestookt, gaat u bij "aflopende temperatuur" uw brood of broodjes afbakken (aflopend betekent, de temperatuur van hoog naar lager laten terug zakken). 

TOSCAANS VLOERBROOD BAKKEN

Op ongeveer 225 graden kunt u uw grotere broden bakken, rond de 200 graden maakt u in een wat kortere baktijd heerlijke broodjes, of bijvoorbeeld een lekker foccacia.
Gaat u zelf brood maken, neem dan wel even de tijd! Het begint al met het kneden van het deeg. Een echt brooddeeg moet zeker tien minuten intensief gekneed worden. Hiermee worden de eiwitten (gluten) in het deeg optimaal ontwikkeld. Een goed brooddeeg moet de tijd krijgen om lekker lang te reizen. Hierdoor wordt het brood niet alleen luchtig, maar krijgt het ook meer smaak. Leuk is het, om verschillende recepten uit te proberen. 

 

Pane toscano: Zoutloos vloerbrood uit Florence

De broden op de foto zijn gemaakt volgens Italiaans broodrecept. De ene "zoutloos", zoals in de regio van Florence vaak gemaakt wordt en de andere met een mengsel van harde tarwe en zachte tarwe bloem.

Een recept voor toscaans brood.

Deze ingrediënten heb je nodig voor het maken van echt Toscaans brood

  • 520 gram bloem
  • 15 gram verse gist (of 1 zakje korrelgist)
  • 1/5 lepel suiker
  • 2,5 dl lauw water

 

Zo maak je het deeg voor Toscaans Vloerbrood:

Los de gist en suiker op in het water en laat even staan. Kneed vervolgens van de bloem en het water een mooi deeg (zeker 10 minuti kneden). Maak met wat bloem een mooie bol van het deeg en laat afgedekt zo'n 45 minuten rusten (Bij 20 tot 25 graden).

Goed lang kneden en lang rusten voor een mooi luchtig brood!

Kneed na 45 minuten het deeg goed door (gebruik wat bloem om plakken te voorkomen). Strooi wat bloem op de werkplaats en maak een langwerpige vorm van het brood. Laat het brood nu (op een bakplaat) nog 45 minuten rusten (afgedekt met een theedoek). Het brood moet in omvang verdubbeld zijn na de rust.

Bak Toscaans vloerbrood op de ovenvloer op 225 graden

Bak het brood in de voorverwarmde houtoven bij ongeveer 225 graden. Haal het brood er na 20 minuten uit en bestrijk snel met wat water en plaats weer terug in de oven (niet te lang laten afkoelen). Laat het brood dan nog zeker 10 minuten bakken tot het een mooi bruine krokante korst heeft. Haal het brood uit de houtoven en bestrooi snel met een dun laagje bloem en laat het afkoelen/ Buon appetito!

Zelf aan de slag gaan? En ook heerlijk vloerbrood maken?
Vraag hier uw folder over de pizzajolly houtoven aan!


Meer over de pizajolly ovens

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN