Torta di Mele - Appeltaartje uit de pizzaoven

Torta di mele - Italiaanse appeltaartje uit de PIZZAJOLLY® pizza houtoven. Een dolce met appels!

Na de pizza nog heerlijke appeltaart uit de houtoven!

Na een heerlijke maaltijd mag een lekker nagerecht natuurlijk niet ontbreken. PIZZAJOLLY® trakteert u graag op een smakelijk italiaans dessert. Lekker eenvoudig, smaakvol en ook handig vooraf te maken! Wij delen ons recept voor "Torta di Mele con Limoncello" graag met u.

Recept voor "Torta di Mele con Limoncello" van PIZZAJOLLY

Ons super lekkere Italiaanse nagerecht, is vertaald in plat Nederlands een "appeltaartje met limoncello". Toch is deze smakelijke torta meer dan de ons bekende hollandse appeltaart. Het is een echt dessert en kan gerust worden geserveerd als afsluiter van een Italiaans diner (dopo la cena).

Pizzajolly heeft zich voor het recept laten inspireren door de vaak eenvoudige recepten die de Italiaanse keuken kenmerken. Met slechts enkele ingrediënten maakt u van een appeltaart een Italiaanse Dolce.

 

Gli ingrediënti segreti!

Eenvoud, een houtgestookte tuinoven en genieten, dat zijn de belangrijkste ingredienten voor de "Torta di Mele" van PIZZAJOLLY.
Daarnaast gebruikt u voor uw torta:

- pakje roomboter bladerdeeg

- 2 tot 4 grote licht zure appels

- grove kristalsuiker

- Limoncello

 

Appeltaartje uit de pizzaoven van PIZZAJOLLY

Appeltaart uit de houtgestookte tuinoven

Neem een lage bakvorm (of aluminium wegwerp doorsnede 30 cm). Bestrijk deze dun met een weinig boter. Beleg de bodem met de plakjes blader deeg.

TIP! U kunt 4 plakken bladerdeeg aan elkaar plakken en met een deegroller iets groter en dunner rollen. Deze plak legt u op de vorm en snijd langs de rand van de bakvorm het overhangende blader deeg er af. Of kies er voor kleinere aluminium vormpjes te gebruiken. Dan is een plakdeeg per taartje voldoende.

Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg bodem. Bestrooi de bodem dan dun met een beetje kristalsuiker. Beleg de bodem vervolgens geheel, dakpansgewijs met dunne schijfjes appel.

Ga door naar stap 2.

 

Plakjes appel en limoncello lekker! Torta di Mele Italiaanse appeltaart uit de houtoven!

 

Bakken bij "aflopende temperatuur"

stap 2. De oven op de juiste temperatuur laten komen.

U gaat de Torta di Mele in uw PIZZAJOLLY houtoven bakken bij circa 180 graden. Laat de oven na het bakken van uw pizza's, brood, ovenschotel, barbecue of ander gerecht met het deurtje open afkoelen naar circa 180 graden. Het vuur heeft nu geen vlammen meer! U heeft in de oven dus wel veel warmte maar geen vlammen.

ga door naar stap 3.

 

Infornare la Torta - Uw appeltaartje gaat de oven in!

stap 3.

Als de oven ongeveer op de temperatuur is die nodig is voor het bakken van de Torta, kunnen we de appeltaart afmaken en bakken.
Bestrooi de appels met grove kristalsuiker en sprenkel vervolgens naar smaak Limoncello (citroenlikeur) over de met suiker bestrooide appels. 

De Torta di mele kan nu de oven in. U bakt de torta tot deze goudbruin van kleur is. Let nog wel even op met de warmte in de houtoven. Deze kan soms nog weer oplopen, en dan kan uw torta aanbranden. 

TIP! Om aanbranden van uw torta te voorkomen, gebruik een stuk alluminium folie om de torta af te dekken in de oven (aan de vuurzijde). Ook kunt u, indien de oven vloer nog te heet lijkt, een rooster, of bakplaatje onder de bakvorm plaatsen. Bij een iets te warme oven kunt u het deurtje tijdens het bakken open laten staan.
Ons advies, uitproberen en zelf ervaren hoe lekker en leuk de "Torta di Mele" is.

Vers gebakken appeltaartjes uit de pizzaoven! Recept van PIZZAJOLLY

 

Serveer sugestie, Buon appetito

U serveert de "Torta di Mele" bij voorkeur meteen nadat het uit de houtoven komt. Verdeel de trota in stukken, op een schoteltje, evt. met een bolletje vanille ijs, en een glaasje limoncello. Mmmm. dat gaat smaken.

Van de Italiaanse Torta kun je met wat aangepaste ingrediënten / werkwijze eenvoudig andere varianten maken. Bijvoorbeeld door de bovenzijde met kruimeldeeg te bestrooien. Of de bodem van kruimeldeeg te maken, deze leeg te bakken en na het bakken te beleggen met vers fruit, etc.


Meer weten? Vraag ons gerust naar tips and tricks

 

 

 

Torta di mele - appeltaartjes in de PIZZAJOLLY pizzaoven

Leuk dit wil ik ook maken.

Stuur mij een folder en bestelformulier met de prijs.

Een PIZZAJOLLY® bestellen

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN