pizzabollen van PIZZAJOLLY zo maak je ze zelf! Lekker!

PIZZABOLLEN uit de PIZZAJOLLY pizzaoven!

Lekker vers, zelf gemaakt.

Ook leuk om zelf te maken in de houtgestookte PIZZAJOLLY pizzaoven! Uw eigen Italiaanse pizzabollen. Lekker vers en geurig! Moeilijk te maken? Nee hoor, wij kennen het geheim van de pizzabakker en delen dat graag met u.

PIZZABOLLEN snel gemaakt in de pizzaoven!

Het geheim van lekkere Italiaanse pizzabollen is niet zo moeilijk. Kunt u een goed pizzadeeg maken? Nou dan bent u al een heel stuk op weg. Vervolgens adviseren wij u, het pizzadeeg lekker links te laten liggen en er heel de dag niet naar om te kijken! Dat worden echt lekkere pizzabollen...

 

Hoe doe je dat dan, die pizzabollen?

Zo maakt PIZZAJOLLY ze:

Maak een pizzadeeg van "bloem, water, gist en zout. Maak hier mooie deegbollen van en laat die lekker lang rijzen. De lekkerste pizzabollen, met veel smaak krijgt men als het deeg een aantal uren heeft gelegen en mooi los en plakkerig is geworden! Zoals de pizzadeegbollen van PIZZAJOLLY hier op de foto.

pizzabollen van PIZZAJOLLY zo maak je ze zelf!

 

Stap 1. Maak de pizzabol eerst plat!

Het los-gerezen pizzadeeg is als het goed is, wel wat plakkerig. Geen probleem, strooi eerst even wat bloem over de bolletjes en op de werktafel. Nu kunt u de deegstukjes makkelijker hanteren. Gebruik desnoods even een deegsteker als hulpmiddel.
Maak de pizza deegbolletjes nu iets plat met vlakke hand. En strooi er nog wat bloem onder. Laat de platte bollen nog heel even liggen en controleer of de temperatuur van de oven goed is. Zo'n 250 graden met aflopende temperatuur.


Maak de deegbollen eerst plat Tip van PIZZAJOLLY pizzaovens

 

Stap 2. Bakken in de houtoven 250 graden met aflopende temperatuur

Leg nu de pizzabollen op de ovenvloer en bak ze met aflopende temperatuur in circa 12 minuten goudbruin. Bij voorkeur met de ovendeur dicht. Aflopende temperatuur betekent dat de oven niet meer opwarmt maar langzaam in temperatuur zakt. Wel even opletten of de broodjes niet te snel bakken (lees verbranden). Dan is het handig eerst de ovendeur nog even open te laten. Ook kunt u even wachten tot de oventemperatuur echt terug zakt!

 

Het resultaat! Ooooh echt Lekker....

Wat een geur en wat een smaak. Uw zelf gebakken pizzabollen zijn natuurlijk meteen vers uit de pizzaoven al erg lekker. Maar wat zo leuk is, u geniet er de volgende dag ook nog van. Bewaar de warme broodjes onder een theedoek dan blijven ze lekker vers tot de volgende dag.

Opengesneden, kunt u de pizzabollen beleggen met uw favoriete beleg. Alleen met zoute boter, of als lunch gerecht aangekleed met bijvoorbeeld, mozzarella, tomaatjes, ham, rucola en olijfolie.

pizzabollen net uit de PIZZAJOLLY houtoven. Oooh dat is echt Lekker!

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN