#tip #voor #gebruik #van uw pizzajolly steenoven tortelini al forno

tortelini al forno, pizzajolly style

Koken in de pizzaoven, de smaak van Italie

#kooktip #recept voor de pizzajolly #houtoven

#lekker #italiaans #buiten #koken in de #tuin

De pizzajolly houtoven voor thuis is inmiddels al in heel wat tuinen terug te vinden! Naast het bakken van de echte italiaanse pizza is de pizzajolly steenoven natuurlijk ook leuk voor het bereiden van andere gerechten. Onze tip:

 

Italiaans buiten koken in eigen tuin!

De pizzajolly steenoven is al snel op te stoken naar hoge temperatuur. Dus 's avonds eens echt italiaans buitenkoken is zo gedaan. Van een ovenschotel tot het braden van een hele gevulde kip (a La Jamie Oliver) of lekker stuk vlees, geen probleem. U maakt het gerecht vooraf al klaar. Circa een halfuurtje voor gebruik steekt u de steenoven aan en zet het italiaans gerecht bij de gewenste temperatuur in uw pizzajolly oven. Terwijl u van een drankje geniet en af en toe even een blik in uw steenoven werpt, wordt het diner gebakken. Dan roept u een ieder aan tafel "La cena e Pronta!" Mmmm... buono.

Tip voor een italiaanse steenoven maaltijd!

Ook voor een complete italiaanse maaltijd is uw pizzajolly houtoven erg handig te gebruiken. Wat te denken van ons eigen recept "tortelini al forno". Een heerlijk recept met tortelini, tomaat en mozzarella. Makkelijk van te voren te bereiden en snel klaar in de oven. Lekker en altijd een succes.

"Tortelini al forno, pizzajolly style"

Het leuke van dit ovengerecht is dat u het met kleine wijzigingen telkens weer iets anders kunt klaar maken. De smaak is verrassend, het is een complete maaltijd en ook nog eens snel klaar te maken.

 

Benodigdheden:

- pizzajolly houtoven voorverwarmd op 300 tot 400 graden

- ovenschaal hoog model

- aluminiumfolie

 

Ingredienti:

- 1 verpakking tortelini, wij nemen bij voorkeur "al formaggio" andere smaak kan ook

- 2 bollen mozzarella

- naar keuze: 1 pak passato

- verse tomaten (circa 4 tot 5 grote) of 2 blikjes gehakte of gepelde tomaat (indien de tortelini eerst gekookt is kan ook alleen verse tomaat gebruikt worden. Hele mini tomaatjes geven ook een mooi en lekker effect in de schotel.

- verse kruiden, o.a basilicum

- ham of gebakken bacon

 

Bereiden:

Voor de lekkerste smaak gaan wij er van uit dat de tortelini ongekookt in de oven gaat en in de oven gaar gekookt wordt. U kunt ook eerst de tortelini gaar koken (dan is de tijd in de oven iets korter).

 

Om de tortelini goed gaar te krijgen in de oven, is voldoende kookvocht in de schotel nodig. Begin daarom eerst met een laag sugo (of verse tomaat) in de ovenschaal, leg daarop de ongekookte tortelini, leg vervolgens de verse basilicum op de tortelini, schijfjes mozzarelle en de reepjes ham, of gebakken bacon. Bestrooi met wat zwarte peper, zeezout en nootmuskaat en naar smaak ook eventueel nog met knoflookpoeder.

 

Dek vervolgens de tortelini en ham af met verse tomaten of de tomatenblokjes en giet de overgebleven suggo over de schotel. Als u ongekookte tortelini gebruikt, let dan op of alle tortelini goed in het kooknat komt tijdens het koken in de oven. 
Dek de schaal af met een stuk alluminiumfolie.

 

Koken in de houtoven bij 250 graden

De schaal met tortelini en tomaat gaat in de houtoven bij een temperatuur van max. 250 graden. Tijdens het bakken teruglopend tot 200 graden. Laat de schotel nu in de oven bakken, tot de inhoud zeker 10 tot 15 minuten zichtbaar heeft gekookt (u ziet de het kooknat borrelen).

Als de tortelini gaar is, is de schotel klaar voor opdienen. Laat de ovenschotel nog enkele minuten staan zonder de alluminiumfolie.

 

Buon appetitto!

 

 

Ja, Ik wil Meer weten over de PIZZAJOLLY STEENOVEN

 

 

Ik wil een pizzajolly oven in mijn tuin! Nu Bestellen!

 

 

 

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN