Toscaans brood PIZZAJOLLY houtoven!

#Getest ! Ook kant en klaar de lekkerste! #Recept voor #Toscaans vloer-brood in de houtoven. #Lekker makkelijk!

Bakken zonder vlammen!

Gebruikers TIP!

PIZZAJOLLY is in het algemeen geen voorstander van het gebruik van kant en klaar mixen. Immers, zelf versgemaakt is altijd lekkerder! Maar wij zijn natuurlijk wel altijd op zoek naar leuke gebruiksmogelijkheden voor uw PIZZAJOLLY pizzaoven. Daarom testen wij zo nu en dan interessante producten die wij tegenkomen.

 

Kant en klaar, broodmix!

Een van die producten is Mix voor Toscaans Brood. Bereidingstijd is minimaal.

 

Werkwijze:

Bij de mix doet men wat handwarm water en dan circa 10 minuten goed doorkneden. Vervolgens in de deegkom laten rijzen (circa 30 tot 60 minuten bij kamer temperatuur. Afgedekt). 

Na circa 60 minuten kunt u het deeg, uit de kom halen (Tip! Strooi eerst een beetje bloem op het deeg, dit voorkomt plakken aan de handen.). Strooi ook wat bloem op de werktafel en maak met vlakke handen het deeg plat (alle lucht: lees koolzuur gas) moet uit het deeg.
Nu vormt u van het platte deegstuk een mooi langwerpig brood! Dit doet u bijv. door het deegstuk op te rollen.

 

Leg het brood op een vlakke schaal, ovenplaat of dienblad (strooi onder het brood nog wat bloem) en dek af met plastick. Laat nu bij kamertemperatuur ruim 1 tot 1.5 uur rijzen!

U kunt nu ook alvast uw PIZZAJOLLY houtoven aansteken. Stook deze lekker op naar de gebruikelijke temperatuur en laat de oven met voldoende hout vervolgens uitbranden! Na circa 1 uur moet de temperatuur terug gaan lopen richting de 250 graden.

 

Bakken zonder vlammen!
Als het brood voldoende in omvang is toegenomen (ongeveer twee keer het volume) dan is het tijd om het brood te bakken. Zorg dat er geen vlammen meer in de oven aanwezig zijn. Laat het deurtje nog even open staan tot de temperatuur op 200 graden is. Leg uw brood nu op de ovenvloer. Baktijd circa 50 minuten.

 

Zie ook: de instructies voor het regelen van de temperatuur tijdens het bakken die u bij uw PIZZAJOLLY houtoven heeft ontvangen!

Conclusie / Resultaat:

Het resultaat is zeker de moeite waard. Voor de niet al te bedreven "thuisbakkers" zijn broodmixen erg leuk en lekker. Het Toscaanse brood smaak prima en is ook een dag na het bakken nog lekker.

Onze conclusie: probeer het uit en ervaar hoe leuk en lekker uw zelfgebakken brood kan worden. De volgende stap is uw eigen brood-recept te kiezen en te ontdekken wat het verschil kan zijn met een kant en klaar broodmix!

 

 

 

Leuk!,

ik wil ook zelf brood bakken in een houtgestookte PIZZAJOLLY oven voor thuis! Stuur mij meer informatie!

 

 

 

 

Plaats dit bericht op uw FACEBOOK! Of vertel er over via Twitter!

©2021  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN